Tips & Advies

 

Veiligheid is ons vak!

De afgelopen 15 jaar zijn we uitgegroeid tot een bedrijf met ervaren en gekwalificeerde instructeurs & adviseurs en diverse samenwerkingsverbanden met bedrijven op het gebied van veiligheid. Bij ons kunt u aankloppen voor alle veiligheidstrainingen op ieder niveau, advies m.b.t. wetgeving rond veiligheid, bedrijfshulpverlening, bedrijfsnoodplannen, veiligheidsmiddelen, veiligheidstrainingen aan boord van schepen, calamiteiten organisaties, omgaan gevaarlijke stoffen, brandmeldinstallaties, RI&E, Arbo-advies, vergunningen, omgaan met de pers enz..

Ook voor tips & advies in uw privé situatie mag u ons  altijd vrijblijvend benaderen!

Hier enkele handige tips:

 

DOWNLOAD DE HANDREIKING BEDRIJFSHULPVERLENING

MEER WETEN? NEEM CONTACT MET ONS OP!

EHBO APP red levens

De gratis EHBO App van het Rode Kruis is een waardevolle toevoeging in elke noodsituatie met directe en duidelijke instructies hoe te handelen.

Heimlich greep toepassen

Een korte en duidelijke uitleg hoe u de Heimlich greep toepast.

Basic Safety in actie

Deze video laat zien hoe Basic Safety medewerking verleend aan de open dag van Revalidatie Centrum Roessingh in Enschede

Basic Safety TIP

Zelf een voordelige en goede AED aanschaffen?

Indien u een AED wilt aanschaffen raadt Basic Safety u de webshop van AEDvoordelig.nl aan. Klik op de onderstaande knop om de webshop te bezoeken

Basic Safety TIP

Pleisterkaart

Beschadigingen aan de handen komt vaak voor. Om u te helpen bij het correct aanbrengen van pleisters bied Basic Safety u een uitgebreide pleisterkaart aan.

 

Download en print hier de pleisterkaart

Nederlandse Brandwonden Stichting

Hebt u al rookmelders?

Elke dag zijn er in Nederland gemiddeld 20 woningbranden. Elk jaar worden er in Nederland 1150 mensen behandeld aan brandwonden en meer dan 3000 aan een rookvergiftiging. Enkele tientallen overleven dit uiteindelijk niet. Van rook wordt u in de meeste gevallen niet wakker, u sterft in uw slaap. Een rookmelder geeft 100% overlevingskans! 75% van de woningen in Nederland heeft een of meer rookmelders…en jij?

Wat doe je als er brand uitbreekt? Doe hier de gratis test van Brandweer en Nederlandse Brandwonden Stichting.

Hoe snel vuur in huis om zich heen grijpt, begrijp je pas als je het met je eigen ogen gezien hebt. Daarom hebben we letterlijk een woning in brand gestoken. Dit om aan te tonen dat een klein brandje in een prullenmand binnen 3 minuten is uitgegroeid tot een dodelijke brand. In dit filmpje zie je hoe in een paar minuten de vlammen alles vernietigen en de giftige rook verstikkend voor ieder mens blijkt te zijn.

Rookmelders

Bij een woningbrand op tijd worden gewekt door een rookmelder kan levens redden. Kunststof materialen in meubels en stoffering en beter geïsoleerde woonhuizen maken een brand sneller gevaarlijk en verkleinen de overlevingskans. Je hebt tegenwoordig gemiddeld zo’n 3 minuten om je huis uit te komen bij brand. Een rookmelder waarschuwt je zodra er rook wordt waargenomen, zodat je snel actie kunt ondernemen. Rookmelders zijn tegenwoordig verplicht volgens het bouwbesluit.

Een rookmelder moet je twee keer per jaar schoonmaken met een stofzuiger en een zachte borstel. Controleer de rookmelder regelmatig op werking. De batterij van een goedkope rookmelder moet elk jaar worden vervangen. De rookmelders met lithium batterijen zijn duurder, maar de batterij gaat wel tot 10 jaar mee. De levensduur van een rookmelder is 10 jaar. Na 10 jaar is de rookkamer te veel vervuild en is er meer kans op storing. Voor de veiligheid is het van belang om de complete rookmelder te vervangen. Een goed functionerende rookmelder geeft een waarschuwingstoon van 85 decibel of harder. Alle rookmelders scoren hierin goed. Zowel de goedkope als de dure (beste uit de test) rookmelders werken naar behoren.

 

Basic Safety TIP: hang in elke ruimte in je huis (behalve de badkamer) een rook melder op!

Advies nodig, neem vrijblijvend contact op!

 

Hoe snel ontwikkeld een brand?

Kijk even naar het filmpje (1,5 minuut) om te zien hoe snel een brand in een woonkamer zich ontwikkeld…

TEKEN, HOE VERWIJDER JE ZE VEILIG?

TEKEN…het krioelt er weer van brrr… maar hoe verwijder je nou veilig een teek?

• Haal een teek zo snel mogelijk weg! Het liefst binnen 6 uur maar in ieder geval binnen 24 uur. Hoe langer de teek in je huid zit, hoe groter de kans dat hij ziekteverwekkers overdraagt.
• Gebruik geen alcohol, jodium, olie of andere middelen vóórdat u de teek verwijdert.
• Pak de teek met een puntig pincet zo dicht mogelijk op de huid bij de kop vast en trek hem er rustig uit. Als een stukje van de kop in de huid achterblijft is dat ongevaarlijk. Dat komt er vanzelf weer uit, net als bij een splinter. Ontsmet hierna het beetwondje. Gebruikt u een andere tekenverwijderaar? Volg dan de gebruiksaanwijzing.
• Noteer wanneer en waar op de huid u gebeten bent. Houd tot drie maanden na de tekenbeet de huid rond de beet in de gaten. Let op het ontstaan van een verkleuring van de huid of klachten die passen bij de ziekte van Lyme.

Advies nodig, neem vrijblijvend contact op!